Acne therapie 

Onze acne specialisatie is erkend en geregistreerd bij ‘ANBOS’.

Acne

Ook wel jeugdpuistjes genoemd, is een huidaandoening waar veel mensen in hun jeugd mee te maken krijgen. Het komt het meest voor in het gezicht, op de borst en rug. Meestal verdwijnt de acne na verloop van tijd. Helaas blijkt in sommige gevallen dat volwassenen nog steeds ongemak ervaren van dit huidprobleem. Naast de psychosociale problemen die het met zich mee kan brengen, zoals onzekerheid en schaamte, kan acne ook jeuken en pijn doen.

 

Hoe ontstaat acne?

Overmatige talgproductie en oude huidcellen zorgen voor verstopte poriën. Het talg kan niet gelijkmatig afvloeien, daarbij komt de bacterie propionibacterium acnes die voor een ontsteking zorgt. Dan ontstaat acne.

Ofwel: ‘ontstoken verstopte poriën’. Het resultaat van de overmatige talgproductie wordt door veel mensen als een belemmering in het dagelijks functioneren gezien. Vooral in het gezicht, op de borst en schouders waar de talgklieren prominenter aanwezig zijn kan de acne ontstaan. Factoren als hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen de klachten nog eens verergeren.

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling is per persoon verschillend. De mate van acne, het optreden van littekenvorming, leeftijd en geslacht zijn allemaal factoren die bepalend zijn voor het type behandeling. Vaak komen we met een combinatie van verschillende behandelmethodes tot het beste resultaat.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De duur van een behandeling is afhankelijk van de vorm en omvang van de acne.

Samen bespreken we welke behandeling het beste bij jou en je huid past. Zo maken wij een behandelplan op maat.

Naast de behandeling in de praktijk, krijg je een persoonlijk advies mee voor de verzorging thuis. Door een combinatie van behandeltherapie en thuisverzorging komen we samen tot het beste resultaat.

 

Verwijzing en vergoeding

Acnetherapie valt onder de vergoeding van je aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Voor een acne behandeling is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar).

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/acnetherapie

 

LAAT JOUW HUID STRALEN!